Digitaliada

Bucurie!!!

În cursul vacanței de vară am înscris școala într-un proiect inițiat de Fundația Orange România, cu avizul Ministerului Educației, DIGITALIDA.

Din echipa de proiect fac parte următoarele cadre didactice : Director, prof. Maria M. Vasilescu, prof. Daniela Badea, prof. Lucia Cotac, prof. înv. prim. Daniela Oprea și instit. Ana- Maria Prodan. Împreună am lucrat la acest proiect și suntem singura școală din județul Prahova- mediul urban, câștigatoare a proiectului. Așadar, suntem mândri de acest rezultat.

Desfășurarea proiectului are acordul Primăriei Municipiului Ploiești, al Inspectoratul Școlar Județean Prahova și al Comitetului de părinți al școlii noastre.

În cadrul proiectului vom beneficia de cursuri și seminare de formare pentru profesori, ateliere pentru elevi și cadre didactice, precum și de resursele și cunoștințele din comunitatea Digitaliada. În noua ediție a programului, formarea cadrelor didactice pentru folosirea resurselor digitale în predare și evaluare și crearea unui cadru gratuit și deschis pentru învățarea online – prin Platforma Digitaliada – vor rămâne direcțiile prioritare. Programul național Digitaliada este un catalizator pentru dezvoltarea unei comunități de învățare și de îmbunătățire a performanțele elevilor.

Profesorii din Școlile Digitaliada, ediția a VII-a, vor beneficia gratuit de cele două cursuri Digitaliada acreditate de Ministerul Educației și, în plus, de seminare naționale și regionale, respectiv ateliere, fizice sau online. O altă noutate a ediției din 2022 a programului va fi adusă de activitățile suplimentare dedicate elevilor, cum ar fi ateliere de dezvoltare personală și programare.

Școlile Digitaliada se angajează să utilizeze constant metode interactive de învățare și conținut digital educativ la clasă, iar acest lucru se reflectă direct în rezultatele școlare îmbunătățite și reducerea absenteismului, creșterea aspirațiilor de carieră ale elevilor, dar și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și vizibilitatea școlilor în comunitățile locale.

Mulțumesc tuturor colegilor și celor care ne susțin în acest demers!